Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) werd vandaag 2e in de Challenge Davos. Waar er vorig jaar door de weersomstandigheden niet gezwommen mocht worden, werd het dit jaar wel een triatlon met de geplande afstanden.

Na het zwemonderdeel kwam Pieter met de kop uit het water. Eenmaal aan het fietsen waren het de Duister Julian Erhardt, de Zwitser Sven Riederer en Pieter, die samen aan de eerste beklimming van de Flüealapas (top ca. 2400 meter) begonnen.

Pieter nam vrijwel direct de leiding en enkel Riederer kon volgen. (Het fietsparcours bestond uit twee beklimmingen van de Flüealapas, één keer langs elke kant) Halverwege het fietsen werd snel duidelijk dat Riederer en Pieter aan elkaar gewaagd waren in de Zwitsere bergen. Bijgevolg gingen ze dan ook met twee richting de wisselzone.

In de afsluitende halve marathon gaven beide atleten elkaar geen duimbreed toe. Ze bleven dan ook samen tot Pieter op kilometer 15 een kleine dipje kende. Riederer liep echter niet ver weg en zo bleef het spannend tot aan de finish.

De plaatsen bleven echter ongewijzigd en zo behaalde Pieter net zoals vorig jaar een tweede plaats in het Zwitserse kuuroord.

Sven Riederer won zijn thuiswedstrijd met 30 seconden voorsprong op Pieter en de Italiaan Marcello Ugazio werd 3e.

Pieter: "Na mijn 5e plaats op het WK in Zuid-Afrika 2 weken terug, was het afwachten hoe de vorm zou zijn. Ik had alleen wat schrik van de hoogte aangezien Davos op +/- 1500 meter ligt en de top van de Flüealapas op +/- 2400 meter. Ik kende geen topdag, maar kon wel lang meestrijden voor de zege.

In het lopen dacht ik lang dat ik de sterkere van de twee was, maar op kilometer 15 kende ik jammer genoeg een klein dipje. Sven liep een beetje uit, maar het gat werd niet echt groot. Jammer, maar uiteindelijk toch weer een podium. We kunnen dus tevreden huiswaarts keren." (pp)