U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) wint Challenge Forte Village in Sardinië - extra beelden

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
28.10.2018 - 15.43u
Door: Herman Gezelle

Pieter Heemeryck won vandaag de 6e editie van de Challenge Forte Village in Sardinië. Zijn tweede internationale zege van het seizoen.

Door de slechte weersomstandigheden (zeer hoge golven) werd de triatlon omgevormd tot een duatlon waarbij er 5 kilometer gelopen, 90 kilometer gefietst en 21 kilometer gelopen moest worden.

Pieter won de wedstrijd door in de afsluitende halve marathon meteen afstand te nemen van de Duitser Funk en de Amerikaan Chrabot waarmee hij samen van de fiets was gekomen. Halverwege had Pieter reeds een voorsprong opgebouwd van 2 minuten die hij in de tweede ronde nog verder kon uitdiepen.

Winst in Europese afsluiter van Challenge circuit

Na in 2016 een 2e plaats te behalen in deze wedstrijd, nu bij een 3e deelname winst in de Europese afsluiter van het Challenge circuit.

Pieter: "Het omvormen van een triatlon naar duatlon speelde als sterkere zwemmer niet echt in mijn voordeel, vooral dan omdat er enkele mindere zwemmers waren die nu wel reeds van in het begin mee voorin konden strijden.

Gelukkig kende ik een goede loopdag en kon ik na de eerste run reeds een kleine kloof slaan op enkele van de favorieten. Tijdens het fietsen nam ik heel wat kopwerk voor mijn rekening, maar in de laatste kilometers besloot ik toch alles op de afsluitende halve marathon te zetten. Ik had snel een voorsprong en kon deze enkel maar uitdiepen. Achteraf gezien dus zeker de juiste keuze.

Zeer tevreden met dit resultaat, zeker na mijn opgave in de 70.3 van Lanzarote enkele weken terug. (valpartij een paar dagen voor de wedstrijd). Nu rest er mij enkel nog de Ironman 70.3 van Bahrein binnen een 5-tal weken waar ik hopelijk een WK ticket voor 2019 kan bemachtigen."

Pieter won de wedstrijd voor de Amerikaan Matt Chrabot en de Duister Frederic Funk. Met Alexis Krug op plaats 4 kon een 2e Belg een plek in de top-5 bemachtigen. Katrien Verstuyft streed ook lang mee voor winst, maar werd uiteindelijke 2e. (ph)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto