U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) wint Challenge Geraardsbergen

Herentals | Vlaanderen
11.06.2018 - 08.24u
Door: Mark Jaspers

Pieter Heemeryck, vorige week nog 4e in het The Championship (WK halve triatlon Challenge Family), won vandaag de Challenge triatlon in Geraardsbergen. Dit is momenteel de enige Belgische halve triatlon onder een internationaal label.

Pieter (DOMO-SCOTT Herentals) won de wedstrijd voor de Nieuw-Zeelander Dylan Mc Neice en de Nederlander Evert Scheltinga. Joe Skipper werd 4e en winnaar van vorig jaar Trevor Wurtele 5e.

Na het zwemonderdeel dat doorging in de Gavers in Geraardsbergen kwam Pieter (DOMO-SCOTT) met de kop uit het water. Eenmaal op de fiets begon hij aan een solotocht waarbij hij zijn voorsprong steeds kon vergroten.

Na eenmaal de Muur te hebben beklommen, kon Pieter reeds 3 minuten voorsprong nemen op een achtervolgende groep met als grootste naam Joe Skipper (regerend Europees kampioen lange afstand en vorig jaar 2e in de Challenge Roth). In de laatste kilometers kon Pieter zijn voorsprong nog verdubbelen waardoor hij met een comfortabele voorsprong aan het looponderdeel kon beginnen.

De concurrentie kwam niet meer dichter en Pieter kon de overwinning met een grote voorsprong binnenhalen. Na zijn overwinningen in de Ironman 70.3 Lanzarote 2016, Challenge Mallorca 2016 en de Challenge Praag 2017 is het voor Pieter zijn 4e internationale zege over de halve afstand.

Zijn volgende doelstellingen worden de 70.3 Ironman Jonkoping begin juli en de Challenge Praag eind juli. Hoofddoel dit seizoen is het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika waar Pieter na zijn laatste resultaten resoluut voor een top-5 notering wil gaan.

Pieter: "Na vorig jaar hier 2e te zijn geworden, wilde ik dit jaar uiteraard vol voor de overwinning gaan. De conditie is momenteel super en ook het weer zat dit jaar mee waardoor het een heel eerlijke, maar toch wel pittige race werd. Ik was wel aangenaam verrast dat ik na een zware race vorige week in Samorin vandaag toch ook terug sterk voor de dag kon komen.

Mijn wattages op de fiets lagen vandaag iets hoger dan vorige week waardoor ik dan ook een mooie voorsprong kon nemen. In het looponderdeel kon ik mijn voorsprong in de eerste 2 rondes nog vergroten, maar op km 18 moest ik toch even halt houden door een flauwte.

Gelukkig was ik snel terug op de been en kon ik de laatste meters genietend over de streep komen. Voor eigen volk de winst binnenhalen is echt iets speciaals en ik hoop er dan ook volgend jaar opnieuw bij te zijn."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto