U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-Scott) wint Challenge Gran Canaria

Herentals | Internationaal | Vlaanderen
27.04.2019 - 16.10u
Door: Herman Gezelle

Toptriatleet Pieter Heemeryck (DOMO-Scott) heeft vandaag in de Challenge Mogan in Gran Canaria de overwinning behaald in de halve triatlon. Het is meteen de 2e internationale zege op een rij en hiermee verstevigt hij zijn leidersplaats in de World Bonus ranking van Challenge Family.

Pieter Heemeryck kwam in Mogan als tweede uit het redelijk vlakke water van de Atlantische oceaan. De Zwitser Manuel Kung zwom 23'53 over de 1900 meter. Pieter volgde als tweede op 35 seconden.

In het fietsen bleven de posities behouden en kon de Zwitser zelf zijn voorsprong met nog een minuut vergroten, Heemeryck had dus in de laatste 21km lopen nog werk aan de winkel.

Heemeryck en Pallant primus op Canarische Eilanden

Maar al snel in de halve marathon bleek dat onze landgenoot over snellere loopbenen beschikte dan de Zwitser en in de eerste kilometers verdween de voorsprong van Kung op Heemeryck als sneeuw voor de zon. Na een zestal kilometer nam Pieter Heemeryck de leiding over en zou die niet meer afstaan.

Uiteindelijk haalde hij de overwinning met een bonus van bijna twee minuten op de sterke tweede Kung van de BMC-Vifit Pro Triathlon Team. Thuisatleet Nan Oliveras I Font mocht als derde mee op het podium. Bij de dames was het de teamgenote van Kung, de Britse Emma Pallant die met de zege aan de haal ging.

Vier op een rij

 

Opvallende statistiek aan de zege van Pieter Heemeryck is dat hij nu al vier wedstrijden op een rij ongeslagen is binnen het Challenge Circuit.

Met de zeges in Sardinië en Daytona vorig jaar en de overwinning in Salou drie weken terug is onze landgenoot bezig aan een indrukwekkende reeks. (pp-3athlon.be)

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto