Pieter Heemeryck (DOMO-Scott) won woensdag de triatlon van Knokke voor de derde maal in zijn nog jonge carrière. Na het zwemmen kon Pieter als derde uit het water kruipen om na een snelle wissel als eerste op de fiets te springen. Na een sterk fiets- en loopnummer kon hij met 2 minuten voorsprong de overwinning binnenhalen voor toppers Jelle Geens (Deelname OS 2016) en Bart Aernouts (Topatleet 70.3 / Ironman).

Met zijn 3e overwinning in Knokke komt Pieter nu in de buurt van het record van Rutger Beke die deze wedstrijd in zijn carrière 4x wist te winnen.

Pieter: "Het niveau dat ik in Knokke reeds kon halen had ik na de revalidatie nooit kunnen hopen. Ik wist dat ik stilaan naar mijn oude niveau aan het teruggroeien was, maar de wedstrijd winnen had ik zeker niet verwacht!"

Zondag vond in La Roche de finale van de Urban Tri Sports 3Series plaats. Pieter startte samen met Stenn Goetstouwers als favoriet op de lange afstand. Pieter kwam als eerste uit het water waarna hij samen met Stenn aan de eerste beklimming kon beginnen. Pieter kon al snel een kloof slaan die hij stelselmatig kon uitbreiden. Na het fietsen bedroeg de voorsprong +/- 4 minuten.

Pieter kon de wedstrijd vlot als winnaar finishen waardoor hij naast winnaar van de dag ook eindwinnaar van het klassement werd.

Pieter: "Na Knokke was het wat afwachten of ik voldoende gerecupereerd zou zijn. Het zwemmen voelde niet super aan, maar toch kon ik als eerste uit het water komen. Op de fiets koos ik ervoor om zeker niet te hard van stapel te lopen en eerder afwachtend te rijden.

Ik reed ieder rondje sneller en kon zo toch een mooie voorsprong bijeen rijden. In het looponderdeel probeerde ik om zo snel mogelijk het gat op de eerste vrouw te dichten met het oog op "the battle of the sexes". Reeds in de eerste van vier te lopen rondes lukte dit waardoor ik de wedstrijd gecontroleerd kon uitlopen.

Mijn volgende doel wordt een knalprestatie in de 70.3 Ironman van Lanzarote!"