Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieter Hendrickx : '40% van gecontroleerde bestuurders reed te snel bij flitsactie in Neteland - 1 chauffeur reed 138km/u'

politie Neteland

Woensdagavond 5 juli organiseerde politiezone Neteland een beperkte flitsactie. Zo’n flitsactie hoort bij de dagelijkse werking, maar het aantal overtredingen lag dit keer een pak hoger dan anders.

'Maar liefst 38% van de gecontroleerde bestuurders beging een overtreding', zegt waarnemend korpschef Pieter Hendrickx.  'Er werd zelfs een bestuurder geflitst die 138 km/u reed in zone 70.'

  • In de Sperwerlaan (30km/u) in Grobbendonk controleerde de politie 49 voertuigen waarvan er 35 in overtreding waren, wat een percentage geeft van 71,4%.
  • In de Eikenlei (30km/u) in Grobbendonk werden 83 voertuigen gecontroleerd waarvan er 36 in overtreding waren. Dat is 43,4%.
  • Op de Herentalseweg (50km/u) in Olen telde de politie 24 gecontroleerde voertuigen waarvan er 2 in overtreding waren, wat neerkomt op 8,3%.
  • In de Industrielaan (70 km/u) in Olen controleerde de politie tot slot 67 voertuigen waarvan er 11 te snel reden. 16,4% van de bestuurders reed hier te snel.

Op die laatste locatie (Industrielaan Olen) werd een bestuurder betrapt op een snelheid van 138 km/u.

Hij/zij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter en riskeert een fikse boeten en een rijverbod van bepaalde duur.

De flitslocaties worden bepaald op basis van meldingen van verkeersonveilig gedrag. Als een korte analyse bevestigt dat er te snel gereden wordt, worden de locaties opgenomen in de ‘flitslijst’. Dat gebeurde dus ook met de vier locaties waar politie Neteland gisteren controleerde.

“Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor onze politiezone. Onaangepaste snelheid is, naast rijden onder invloed van alcohol en drugs, en het gebruik van een gsm achter het stuur, één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen met lichamelijk letsel. We willen daarom sterk inzetten op deze controles om zo het aantal ongevallen te doen dalen.”, besluit waarnemend korpschef Pieter Hendrickx. (pol)

Industrielaan, Olen, België

politie Neteland

Deel dit artikel