Politie Regio Turnhout heeft afgelopen weekend in het centrum van Turnhout controles gehouden op de verkoop van drugs.

De actie was vooral gericht op pizzakoeriers die met bromfietsen de stad doorkruisen om bestellingen af te leveren bij klanten.

Uit informatie die het drugsteam van politie Regio Turnhout de afgelopen weken had verzameld, was gebleken dat een aantal van die koeriers niet alleen pizza's, maar ook drugs zouden leveren.

Zowel vrijdag- als zaterdagavond stuurde de Politie Regio Turnhout extra patrouilles uit, niet alleen zichtbare maar ook anonieme. Bijna elke pizzakoerier die door de stad reed, werd aan de kant gezet en gecontroleerd.

Opvallend was wel dat, hoe verder de actie vorderde, hoe minder pizzakoeriers er met bromfietsen in het straatbeeld te zien waren.

Uiteindelijk werd bij maar één pizzakoerier een hoeveelheid drugs aangetroffen, maar toch is de politie tevreden met het resultaat en vooral ook met de ruchtbaarheid die aan de actie is gegeven.

Naast een hoeveelheid drugs die de politie bij een pizzakoerier aantrof, schreven onze collega's ook een aantal verkeersboetes uit en werd een auto ingehouden omdat de bestuurder niet alle nodige boorddocumenten kon voorleggen.

Voorts trof de politie bij één van de minderjarigen die ze controleerde een hoeveelheid drugs aan en werd een andere minderjarige die geseind stond, teruggebracht naar de instelling die hij was ontvlucht. Zaterdag stelde de politie zes processen-verbaal op voor het bezit van verdovende middelen en werden twee verboden wapens aangetroffen.

Maar misschien wel de meest noemenswaardige vaststelling deed de politie zaterdagavond op een parking in het centrum van Turnhout. Daar werden drie mannen gearresteerd die vanuit een auto op de parking drugs verkochten.

De drie werden opgepakt en één van hen werd voorgeleid bij de Onderzoeksrechter in Mechelen. Die liet de man onder strikte voorwaarden vrij.' (pol)  Foto NNieuws.