Vlaams minister voor Huisvesting Freya Van den Bossche komt vrijdagnamiddag naar Herentals. De plaatsers van zonnepanelen plannen een actie. De minister vermindert immers de subsidies op de groene stroom uit zonnepanelen. De sector is in elkaar gestort

De minister (sp.a) bezoekt in Herentals een aantal projecten van Eigen Haard in de sociale woningbouw. Welke projecten en om welk uur precies, dat schema werd uit schrik voor acties, niet vrijgegeven.

Ze zakt o.a. af naar het nieuwe woonproject in de Schrijnwerkerijstraat, een zijstraat van de Sint-Jobstraat.

Betoging gepland
Op zaterdag 16 juni vanaf 14u zal de hele sector van fotovoltaïsche panelen z'n stem laten horen in Zonnegem (E40, afrit Erpe-Mere). 

'We gaan ons ongenoegen uiten over het decreet dat de steunmaatregelen voor zonnepanelen té drastisch en té snel aanpast (een aanpassing mag en moet zelfs, maar niet op deze manier) en we willen aandacht vragen voor de positieve rol van PV voor duurzame toekomst en werk.

We hopen op zoveel mogelijk installateurs, sympathisanten en andere mensen die ons willen steunen, dus kom gerust af en we maken er samen een leuke namiddag van.'

Het IZEN-team Lille.