De bierfeesten 2021 op het Marktplein in Veerle gaan niet door.

Daarmee wordt voor het 2e jaar op rij gebroken met een traditie die reeds 32 jaar bestaat. De bestuursploeg van de Laakdalse basket vond het omwille van corona nog te vroeg om een dergelijk massa-evenement te organiseren. Intussen zaten ze wel niet stil en werkten ze aan een plan B.

Dat plan is een combinatie van een online bierverkoop, een ééndaags coronaproef pop-up café en een winterse indoor editie van de bierfeesten dit najaar.

Reeds 32 jaar gaan de Laakdalse bierfeesten door tijdens het weekend van 15 augustus op de markt in Veerle. Deze feesten zijn een begrip in Laakdal en omstreken en brengen elk jaar duizenden mensen op de been. In 2020 besliste Corona er helaas anders over.

En ook voor de editie 2021 gooit dit virus roet in drank en eten. Maar " Elk nadeel heb zijn voordeel", dachten ze bij de club. Enkele fervente bierliefhebbers trokken door België en gingen op zoek naar enkele lekkere en unieke bieren, waaruit ze een selectie maakten van de 20 beste.

Dit wordt gecombineerd met enkele vaste waarden, zoals Nonneke, Ribaldus en Paternoster, die een nauwe band hebben met Laakdal en met de basketclub. Vanaf 5 augustus tot eind september 2021 start de onlineverkoop van 24 streekbiertjes, biertjes om duimen en vingers van af te likken.

Via een tijdelijke website http://bbclaakdal.theshopbuilders.shop is dit bierpakket online te bestellen OF op zondag 15 augustus tijdens een coronaproof pop-up café op het Marktplein van Veerle, waar normaal de bierfeesten zouden doorgaan.

Dit café is geopend van 11u tot 23u. Er zullen een 150-tal plaatsen coronaproof worden voorzien, met bediening aan tafel. Daar is er de mogelijkheid om de 24 geselecteerde biertjes in proefglaasjes te degusteren.

Als Corona dit najaar niet verder roet in het eten gooit, dan gaat BBC Laakdal dit jaar voor een bijzondere wintereditie op 12, 13 en 14 november 2021. Niet op het Marktplein van Veerle, wel in de gemeentelijke sporthal enkele honderden meters verderop.

Ook deze editie zal worden georganiseerd met respect voor alle maatregelen die nodig zijn om Covid-19 te bestrijden. De 24 selecte bieren van 15 augustus zullen ook daar te proeven zijn, aangevuld tot 100 in totaal.