Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plannen voor gezamenlijk Neteland zwembad in Herentals : over gemeenteraadsverkiezingen van 2024 getild

Oud Netepark zwembad

De plannen voor een nieuw zwembad voor de 5 Neteland gemeenten in Herentals liggen in de ijskast tot na de lokale verkiezingen van oktober 2024. Het gaat om een gezamenlijk zwembad voor Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk en Vorselaar : Neteland.

'Het heeft nu geen zin om energie te steken in de plannen voor een nieuw zwembad met het risico dat een eventueel nieuwe bestuursploeg andere plannen heeft', klinkt het.

Dat zwembad moet komen op de plek waar nu het huidige zwembad Netepark is gevestigd.
Er liggen twee scenario's op tafel. De renovatie van het huidige Neteparkzwembad aan de Vorselaarsebaan of een nieuwbouw op dezelfde locatie.

'Intentieverklaring ter goedkeuring bij de 5 gemeenteraden'

Mien Van Olmen, burgemeester Herentals (CD&V) : 'Er ligt een intentieverklaring ter goedkeuring voor bij de gemeenteraden van de 5 lokale besturen van Neteland.  Daarmee bekrachtigen de Neteland-gemeenten hun intentie om legislatuuroverschrijdend samen te werken rond de bouw en de exploitatie van een nieuw Netepark. Dit om samen de krachten te bundelen om de regio te voorzien in kwalitatief en betaalbaar zwemwater. De keuze van scenario, een nieuwbouwproject of een renovatie, wordt pas later gemaakt.'

Oud Netepark zwembad

Deel dit artikel