Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planning werken aan tunnel Vossenberg

Begin maart zijn rioleringswerken aan Vossenberg gestart, buiten de rijweg. Het zijn voorbereidende werken voor de aanleg van de verkeerstunnel onder de spoorweg. De werken gebeuren in het kader van de nieuwe en hogere spoorwegbrug over het kanaal door De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel. 

Infrabel streeft ernaar om de gelijkgrondse spoorkruisingen te vervangen door tunnels en bruggen. Dat zorgt uiteraard voor meer verkeersveiligheid en tegelijk ook voor veiliger en vlotter treinverkeer. De spooroverweg van Vossenberg maakt daar deel van uit. Daarom bouwt Infrabel er een tunnel onder het spoor voor voetgangers, fietsers en auto’s met een maximale hoogte van drie meter. Ook de fiets- en voetgangerstunnel Ekelenberg maakt deel van uit van deze nieuwe spoorkruisingen.

Begin maart zijn de rioleringswerken gestart. In een eerste fase buiten de rijweg en zonder verkeershinder. Vanaf maandag 3 april 2023 werkt de aannemer ook in de rijweg. Vanaf dan is Vossenberg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen de overweg wel nog kruisen.
Gemotoriseerd verkeer volgt de omleiding via Ekelstraat en Lierseweg.

Maandag 12 juni starten de effectieve tunnel- en wegenwerken. Dan is de overweg gesloten voor alle verkeer. Fietsers rijden om via de Ekelstraat, de parallelweg van de Lierseweg en de Markgravenstraat. Gemotoriseerd verkeer volgt de omleiding via Ekelstraat en Lierseweg.

Vanaf de zomer van 2024 kunnen voetgangers, fietsers en automobilisten door de nieuwe tunnel rijden. Voor wegverkeer is er geen aansluiting meer tussen Koeterstraat en Vossenberg. Wel komt er een nieuw parkeerterrein langs de tunnel Vossenberg die verbonden zal zijn met de Koeterstraat. 

Ook komt er een nieuwe voetweg tussen Vossenberg en het parkeerterrein van het station.

U vindt actuele informatie en de omleidingsplannen op: https://www.vlaamsewaterweg.be/spoorbrug-herentals

Vossenberg 50, Herentals, België

Deel dit artikel