Arboretum Kalmthout kijkt opnieuw uit naar een bijzondere editie van de plantendag. Traditioneel lokt deze oudste plantenbeurs van België in de lente en in de herfst vele bezoekers. Alle voorbereidingen voor een coronaveilig bezoek zijn gemaakt. Plantenliefhebbers mogen met een gerust hart op zoek gaan naar interessante planten.

Komende editie presenteren de allerbeste kwekers en professionele verzamelaars hun mooiste en meest bijzondere tuinplanten op de plantendag van Arboretum Kalmthout. Voorjaarsbloeiers, éénjarigen, vaste planten, kleinfruit, struiken en bomen ... teveel om op te noemen.

Voor elke tuin, gevel, terras of vensterbank valt er een aanwinst te ontdekken – en minstens één om mee naar huis te nemen. Standhouders geven tips en delen hun kennis over de verzorging van planten. De plantendag is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.

Net zoals voorgaande herfsteditie, is de plantendag georganiseerd als een markt en zal deze in de meest veilige omstandigheden doorgaan. De veiligheidsprotocollen worden gevolgd en voorbereid via draaiboeken, om zo de plantendag vlot en veilig te laten verlopen.

Enkel wie een vooraf gereserveerd ticket op zak heeft, kan de plantendag en de arboretumtuin bezoeken op 18 april. Het aantal tickets is beperkt en verdeeld in tijdsloten.

Ook wie gratis toegang geniet, zoals de jaarkaart- en museumpashouders, boeken vooraf hun ticket. De ticketverkoop verloopt uitsluitend online en gaat ondertussen erg vlot. Enkel namiddagtickets zijn nog te verkrijgen.

Alle praktische informatie over de plantendag en het overzicht van de deelnemende kwekerijen zijn te vinden op de website.

Coronaveilig grasduinen

Arboretum Kalmthout volgt nauwgezet de corona-veiligheidsrichtlijnen van de overheid op. Daarom zijn tijdens de plantendag de cafetaria en de tuinbar gesloten. De bezoekerstoiletten blijven wel beschikbaar.

Stewards maken bezoekers wegwijs in en om het domein, van de straatkant tot aan de plantenweide. Overal is duidelijke signalisatie aanwezig, en uitgestippelde looproutes zorgen ervoor dat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen.

In de gebouwen, op de plantenweide en op drukke plekken zijn bezoekers vanaf 13 jaar verplicht een mondmasker te dragen. De 12,5 hectare grote arboretumtuin is gelukkig voldoende groot om steeds afstand van andere bezoekers te houden.

Wie na zijn aankopen in de tuin een mooie lentewandeling wil maken, kan dat doen zonder mondmasker zolang de afstandsregel met de andere bezoekers gerespecteerd wordt.

Minder plastic, met een eigen draagtas of kruiwagen

Arboretum Kalmthout wil de plastic afvalberg helpen verminderen en vraagt bezoekers om eigen draagtassen of plantenbakjes mee te brengen. Deze plantendag is er geen plantenparking, wél een uitleenpunt met kruiwagens. Wie veel of zware planten koopt, kan een kruiwagen ontlenen om zijn aankopen te vervoeren.

Gelimiteerde Arboretum Gin te koop tijdens de plantendag

Arboretum Kalmthout greep in het najaar van 2020 de unieke kans om een naburige en waardevolle privétuin te vrijwaren van verkaveling en zo het arboretum met een hectare uit te breiden. De fondsenwerving voor het project krijgt nu een extra boost door de lancering van een eigen gin mét bloemen van de toverhazelaars van Arboretum Kalmthout, Arboretum Gin.

De opbrengst uit de verkoop van deze gin gaat rechtstreeks naar de 1 hectare uitbreiding van het arboretum. Meer details vind je op de website.

Een fles Arboretum Gin kost € 39,50 en zal tijdens de plantendag aan een eigen verkoopstand op de plantenweide te koop zijn.

Wanneer

Zondag 18 april 2021 van 10 tot 17 uur

Waar

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

Tickets met tijdslot enkel online in voorkoop
€ 10 | Jaarkaarthouders, museumpas en kinderen -12 jaar gratis.

Website

www.arboretumkalmthout.be

www.hetarboretumgroeit.be

www.facebook.com/arboretumkalmthout
twitter.com/arboretumkalmt

www.instagram.com/arboretumkalmthout

#arboretumkalmthout #plantendag

Bereikbaarheid

Er zijn 200 extra parkeerplaatsen aan het NMBS-station van Kalmthout op slechts 200m van de ingang van Arboretum Kalmthout, of op het marktplein (600m).

Meer informatie over bereikbaarheid vind je op de website

Meer info

Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be