De plattelandsroute Langs 't Geleeg Meerhout kreeg onlangs een update met de toevoeging van QR-codes op de 17 borden.

De uitleg over de hedendaagse landbouw en de route zijn in het Meerhouts dialect. Via de QR-codes kan je ze ook heel gemakkelijk onderweg beluisteren.

Plattelandsroute Langs't Geleeg is een fietsroute van twintig kilometer die je doorheen de vier parochies van Meerhout brengt: Centrum, Zittaart, Gestel en Berg. Vertrekken kan aan De Vlessenhoeve en het Merrets Ijshoeveke. Onderweg maak je kennis met de verschillende landbouwbedrijven, de Meerhoutse molens en andere waardevolle plekken.

Van boerenstiel naar landbouwbedrijf

Door deze fietsroute te volgen leer je heel wat over de hedendaagse landbouw. De aantrekkelijke infopanelen informeren je over de activiteiten die zich binnen het bedrijf afspelen, maar blikken tegelijkertijd terug naar het vroegere boerenleven.

In't Merrets

En het best van al: je pikt onderweg ook wat van het Meerhouts dialect op. Dat Meerhouts dialect kan je nu heel gemakkelijk aan de hand van QR-codes onderweg beluisteren via het YouTube kanaal van lokaal bestuur Meerhout: https://www.youtube.com/channel/UC1jacWri2NEmHDyp6RM6FOA.

De brochure en het doe-boekje voor kinderen kan je downloaden van de website: www.meerhout.be/plattelandsroute-langs-t-geleeg

De route kwam in 2008 tot stand in samenspraak met vertegenwoordigers van de sectoren landbouw, toerisme en heemkunde. Het project werd goedgekeurd voor Europese subsidies in het kader van de plattelandsontwikkeling.'