Op donderdag 28 juni werd de Welzijnscampus Dr. Constant Janssen, met CAW De
Kempen als bouwheer, plechtig geopend. In mei 2017 legden we de eerste steen van
dit unieke project. Alle Turnhoutse werkingen van CAW De Kempen, sociale dienst
OCMW Turnhout en het gemeenschappelijke Welzijnsonthaal worden gehuisvest op de Welzijnscampus.

Voorbijgangers en buurtbewoners konden anderhalf jaar lang bewonderen hoe dit
gebouw, met herkenbare, vloeiende voorgevel, oprees op de site waar het oude
fabrieksgebouw van Janssen meer dan een eeuw stond. De Welzijnscampus dankt dan ook zijn naam aan de medicus en Turnhoutenaar Dr. Constant Janssen, vader van Paul Janssen. Janssen Pharmaceutica stelt de grond voor deze Welzijnscampus gratis ter beschikking door middel van een erfpachtovereenkomst met CAW De Kempen.

Naast de reguliere dienstverlening van beide organisaties organiseert CAW De Kempen hier ook residentiële opvang. Het samenbrengen van verschillende diensten op één locatie zorgt voor een alsmaar intensere samenwerking en een efficiënte besteding van middelen. Dit moet ervoor zorgen dat de inwoners van Turnhout en omstreken met welzijnsvragen nog gerichter geholpen worden. "De samenwerking met CAW op deze locatie combineren we met een gebiedsgerichte werking die we in de wijken zelf willen opstarten." zegt een ambitieuze Luc Op de Beeck, OCMW- voorzitter.

Het Welzijnsonthaal, een innovatief, gemeenschappelijk initiatief tussen CAW De
Kempen en OCMW Turnhout krijgt op het gelijkvloers een prominente plaats en zal het kloppende hart worden van deze Welzijnscampus. Elke burger met een welzijnsvraag kan terecht bij het Welzijnsonthaal. Dit unieke project in Vlaanderen is reeds in 2017 gestart. "Samen gaan we voor een unieke en bezielde welzijnswerking voor Turnhout en de ruime regio!" aldus Frans Heylen, algemeen directeur CAW De Kempen.

Begin september zullen de diensten verhuizen naar deze Welzijnscampus en vanaf 3 september, 13.00 uur gaat de deur open voor het publiek. De start in het gebouw zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo organiseren we in het najaar een opendeurdag om kennis te maken met de verschillende werkingen.