Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plechtige inwijding kapel Onze-Lieve-Vrouw van Sassenhout met processie zoals weleer - extra foto's

Sassenhout kapel

Vrijdagavond vond de plechtige inwijding van de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Sassenhout Vorselaar plaats.  Een fijn moment met een processie zoals weleer onder een stralende avondzon.

"De kapel, gevormd door een haag in kruismotief werd dit jaar opgewaardeerd met extra lindebomen, witte en blauwe bloemen, zitbanken, een picknicktafel en een gotisch raam in ijzerwerk",  zegt Jos Bouly (ActieV), schepen voor erfgoed in Vorselaar.

"In Vorselaar hebben we al eeuwenlang iets met kapelletjes. Vorige maand werd aan Pallaaraard nog een nieuw Mariabeeldje geplaatst. Vorig jaar werden de kapelletjes op de Lovenhoek en de Maashoek gerestaureerd en de werkgroep Toerisme pakte uit met een nieuwe Kapelletjesroute. Dat is een fiets- of wandelroute van 36 kilometer langs niet minder dan 31 kapelletjes (!) in Vorselaar en directe omgeving."

André Steenackers, pastoor en Vorselaars ereburger, mocht de kapel inwijden. De Vorselaarse harmonie presenteerde een gepaste muzikale noot.   Daarnaast gaven  de gilde van Sint Georgius en de heemkundige kring de extra retro toets.

De herinrichting van de kapel en omgeving is een realisatie van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, LEADER, Rurant, de Provincie Antwerpen, ELFPO en de kerkfabriek.

Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Sassenhout, Vorselaar, België

Sassenhout kapel

Deel dit artikel