U bent hier

Pleeggezinnen vieren feest in Bobbejaanland

Kasterlee | Kempen regio | Neteland
21.09.2018 - 13.42u
Door: Mark Jaspers

Zaterdag strijken maar liefst 80 Kempische pleeggezinnen neer in Bobbejaanland. Tijdens de Familiedag in het pretpark willen Pleegzorg Provincie Antwerpen en Kiwanis Turnhout hen in de bloemetjes zetten voor hun engagement bij de opvang van kwetsbare kinderen en jongeren.

In en om Turnhout wonen op dit moment 420 pleegkinderen in een pleeggezin. "Kinderen en jongeren die door allerlei omstandigheden een tijdje niet bij hun eigen ouders kunnen wonen.", zegt Ann Calcoen van Pleegzorg Provincie Antwerpen.

"Pleeggezinnen geven hen een nieuwe thuis, zo lang als nodig. Soms voor heel veel jaren, maar je kan als pleeggezin een pleegkind ook een of twee weekends per maand opvangen. Het engagement van pleeggezinnen is van onschatbare waarde en daarom nodigen we hen elk jaar uit voor een Familiedag. Dit jaar wordt die dag heel speciaal, want dankzij de ondersteuning van Kiwanis Turnhout mogen alle pleegkinderen een hele dag genieten in Bobbejaanland."

Onvergetelijk

Bobbejaanland krijgt zaterdag het bezoek van 300 pleegkinderen, pleegouders, pleegbroers en pleegzussen. "Een uniek moment waar we heel graag onze schouders mee onder zetten.", zegt Maarten Vanbuel van Kiwanis Turnhout. "Het project van pleegzorg sluit heel nauw aan bij de missie van Kiwanis die luidt: 'Serving the children of the world'.

De kern van die missie vinden we bij uitstek terug bij pleeggezinnen, die dag in dag uit voor kinderen uit een moeilijke thuissituatie zorgen. Het mag dan ook niet verbazen dat we de samenwerking met pleegzorg als een meerjarig project zien. Bobbejaanland leek ons de gedroomde plek om pleegkinderen een onvergetelijke dag te bezorgen:."

Nieuwe gezinnen

Toch blijft het nodig om nieuwe pleeggezinnen aan te spreken. "Ook dicht bij ons zijn er nog heel wat kinderen die wachten op een pleeggezin.", zegt Ann Calcoen. "Als pleeggezin kan je een enorme meerwaarde betekenen in het leven en de toekomst van een kind in nood.

Bovendien zijn pleeggezinnen niet alleen traditionele gezinnen, ook alleenstaanden, holebi's en gezinnen met of zonder kinderen kunnen zich kandidaat stellen. Belangrijk is vooral dat je een groot hart hebt voor kinderen en respect voor ouders die het moeilijk hebben.

" Een zoektocht die Maarten Vanbuel graag onderschrijft: "We hebben eindeloos respect voor gezinnen die het opnemen voor de meest kwetsbare kinderen en jongeren. En natuurlijk zijn we ook zelf steeds op zoek naar leden die vanuit Kiwanis zich mee willen inzetten om mensen met zo'n groot hart te ondersteunen."

Gezinnen die interesse hebben in pleegzorg, vinden meer info op www.pleegzorg.be of op het nummer 0800-30 181.

imageMeer nieuws

Lierseweg open in beide richtingen vanaf 21 december

Grobbendonk | Herentals 18.12.2018 - 16.19u

Coalitie van 5 partijen maakt einde aan Heistse impasse

Heist op den Berg 18.12.2018 - 13.49u

Man gewond bij home invasion in Mol

Mol 18.12.2018 - 13.41u

Goede doel actie 6e jaar (W)Onderwijs voor TWERK

Herentals 18.12.2018 - 12.18u

Umicore breidt productiecapaciteit voor brandstofcelkatalysatoren uit

Internationaal | Olen | Vlaanderen 18.12.2018 - 12.16u

Sinfonia Heist viert "Kerst-op-'t Goor"

 Sinfonia Heist viert "Kerst-op-'t Goor"
Heist op den Berg 18.12.2018 - 12.03u

Aroma wint Golden FeWeb-award

Aroma wint Golden FeWeb-award
Geel | Vlaanderen 18.12.2018 - 12.01u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto