Vanaf eind volgende week (eerste week van december) zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) tijdelijk weer verkeer toelaten op de Poederleeseweg/Herentalseweg (N153) tussen Herentals en Poederlee. De omleiding die er geldt sinds eind september wordt opgeheven voor de duur van de winter. Tijdens de komende wintermaanden kan er immers niet voortgewerkt worden aan de heraanleg van de N153. De werken zijn intussen al goed opgeschoten.

Niet nodeloos omrijden tijdens wintermaanden

Sinds 23 september is het Agentschap Wegen en Verkeer bezig met de volledige heraanleg van de Poederleeseweg/Herentalsesteenweg (N153) tussen Herentals en Poederlee. Dat gebeurt in samenwerking met de stad Herentals en de gemeenten Vorselaar en Lille. De aannemer heeft de voorbije weken hard doorgewerkt en, ondanks het natte weer van november, is de heraanleg intussen al goed gevorderd.

Wellicht zal eind volgende week het volledige wegdeel tussen het centrum van Poederlee en Wittenberg (Herentals) klaar zijn. Op dat moment zal AWV de werken tijdelijk schorsen voor de winterperiode. Om te vermijden dat het verkeer tijdens de komende maanden zonder werfactiviteit nodeloos moet omrijden, besliste AWV om de weg vanaf eind volgende week tijdelijk weer open te stellen voor het verkeer.

Werf start opnieuw op in maart 2014

Zodra de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werken voor de heraanleg van de N153 in maart weer opgestart worden. Vanaf dan zal de weg opnieuw moeten onderbroken worden en geldt dus opnieuw de omleiding via de N123 in Lichtaart.

  • De werf zal zich dan situeren tussen Wittenberg en de ovonde in Herentals. Tegelijk wordt ook het kruispunt met de Olympiadelaan en de Vorselaarsebaan heringericht (met verkeerslichten). Die werken zullen een tweetal maanden duren. Zolang zal het kruispunt afgesloten worden voor het verkeer. Via een tijdelijke verbindingsweg blijft er wel verkeer mogelijk naar de Vorselaarsebaan en de parking van het Netepark.
  • Na afronding van de werken in Herentals verschuift de werf tot slot naar het centrum van Poederlee, waar gedurende 7 werkdagen nog zo’n  500 meter wegdek van de N153 vernieuwd wordt. Tijdens die 7 dagen zal het kruispunt van de Herentalsesteenweg (N153) met de Lichtaartsesteenweg (N134) afgesloten worden en moet het doorgaand verkeer een grote omleiding volgen via de N123, de N19 en de E34. Foto's archief / N.