Vanaf 26 juni tot november 2017 wordt de gewestweg Poederleesteenweg in Lichtaart afgesloten voor de aanleg van een veilige schoolomgeving voor kleuterschool 't Bosvriendje. Dit gaat gepaard met de herinrichting van het kruispunt Kapelhof en de aanleg van een ventweg ter hoogte van het woonzorgcentrum De Witte Bergen.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Herentals en Lille. Fietsers en bussen kunnen een kortere omleiding volgen via de Lievevrouwenstraat en Hoebenschot. Ook voor de bezoekers van WZC De Witte Bergen geldt een kortere omleiding.

Vanaf 26 juni tot 30 juni zullen alle verhardingen, met uitzondering van het asfalt, worden opgebroken. Ook worden bomen gerooid aan de zijde van de school en afsluitingen die over de nieuwe rooilijn staan, afgebroken. Aansluitend kunnen dan de werken aan de nutsleidingen worden uitgevoerd.

Vanaf 3 juli tot half augustus zullen de verschillende nutsbedrijven werken uitvoeren.

Vanaf half augustus tot eind november legt aannemer Vangeel Wegenbouw de nieuwe weg aan. De nieuwe ventweg komt parallel met de Poederleesteenweg en wordt voorzien van een zone 'kiss en ride', zodat kinderen veilig kunnen afgezet worden aan de schoolpoort.

In 2018 worden ook de fietspaden langs de Poederleesteenweg heraangelegd.

Burgemeester Ward Kennes heeft de politie gevraagd toezicht uit te oefenen op het volgen van de wegomleidingen.