Vanaf maandag 25 tot vrijdag 29 april gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren op de Poederleesteenweg (N134) in Lichtaart.

Infrabel werkt tegelijkertijd aan de spoorwegovergang, tijdens de nachten van dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 april. Door beide werken op hetzelfde moment uit te voeren, moet de Poederleesteenweg maar één keer afgesloten worden en blijft de hinder beperkt in tijd.

Nieuwe rijweg voor Poederleesteenweg

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: "AWV zal de bovenste laag asfalt van de Poederleesteenweg vernieuwen tussen de zijstraten Achterlee en Kapelhof.

Hierdoor is de Poederleesteenweg van maandag 25 april tot vrijdag 29 april volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen zijstraat Den Halt en zijstraat Diestweg. Het verkeer volgt in beide richtingen een omleiding langs Herentals via de N123 en N153. Fietsers kunnen in deze zone wel gewoon gebruik maken van het vrijliggend fietspad langs de Poederleesteenweg."

Nachtelijke werken aan het spoor

Tijdens de onderhoudswerken van Infrabel aan de spoorwegovergang van de Poederleesteenweg is de overweg volledig afgesloten van dinsdagavond 26 april tot vrijdagochtend 29 april.

Hoewel Infrabel enkel 's nachts werkt, blijft de overweg op woensdag en donderdag ook overdag afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. Autoverkeer volgt sowieso al een omleiding via Herentals voor de werken van AWV. Fietsers kunnen tijdens deze dagen omrijden via Heerle en Vosberg.