U bent hier

Poetsvrouwen voeren actie bij Kathleen Helsen in Herselt

Herselt | Neteland
08.12.2013 - 22.24u
Door: Peter Caers

Poetsvrouwen vrezen voor jobs.  De huishoudhulpen die via dienstencheques werken, vrezen voor de toekomst. In 2014 worden de dienstcheques een Vlaamse bevoegdheid. Maandag 9 december brengt een delegatie Kempense poetsvrouwen een bezoek aan Vlaams parlementslid Kathleen Helsen (CD&V) om te pleiten voor het behoud van het systeem en jobs. De poetsdames onderwerpen Kathleen Helsen ook aan een kleine poetstest.

De toekomst voor de 130.000 werknemers in de sector van de dienstencheques is onzeker. Vanaf volgend jaar zullen er Vlaamse, Brusselse en Waalse dienstencheques bestaan en zal elke regio beslissen wat er met de dienstencheques zal gebeuren.
 
“Wij wachten niet tot het te laat is. Wij laten nu al van ons horen,” zegt Pia Stalpaert, voorzitter van ACV Voeding en Diensten. “Voor ons moet de aandacht in de eerste plaats naar de werknemers gaan. Wij willen goede jobs met goede lonen voor alle werknemers van de dienstencheques. Geen vermindering van het aantal jobs, geen vermindering van de subsidies.”

ACV Voeding en Diensten Kempen brengt in de voormiddag een bezoek aan Vlaams parlementslid Kathleen Helsen op het gemeentehuis in Herselt. Een delegatie van militanten en secretarissen zal er haar standpunt meedelen en een memorandum overhandigen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto