Lernout & Hauspie (L&H) is met voorsprong het meest ophefmakende bedrijf van de laatste decennia in België! Van een veelbelovend Vlaams technologiebedrijf dat uitgroeide tot wereldspeler in spraaktechnologie, tot het faillissement in 2002 waardoor 90.000 kleine beleggers hun geld in rook zagen opgaan gevolgd door een grootse fraudezaak met een gerechtelijke veroordeling en gevangenisstraf voor de hoofdrolspelers.

Een veel te snelle groei? Innovatieve producten waar de markt nog niet klaar voor was gekoppeld aan een aandelenmarkt die snel resultaten wilden zien…. Dit alles bracht het management in de verleiding om op grote schaal fraude te plegen. Hoe is het zo ver kunnen komen en welke lessen kunnen we leren uit de fouten die gemaakt zijn?

 

Eén van de belangrijkste kroongetuigen en medeoprichter Pol Hauspie komt op dinsdag 4 februari 2014 om 18u30 naar CVO Hoger Instituut der Kempen en vertelt er niet alleen zijn verhaal van Lernout & Hauspie, maar ook hoe het hem persoonlijk is vergaan nadat het doek is gevallen over L&H. Een leven van vallen en opstaan….

 

Een unieke kans om dit alles van Pol Hauspie zélf te horen, zeker aangezien hij na het faillissement de publiciteit zo veel mogelijk mijdt.

 

Op het programma:

 

18u30: Verwelkoming

18u35: Lezing door Pol Hauspie

19u35: Gelegenheid tot vraagstelling

20u00: Drink aangeboden door CVO Hoger Instituut der Kempen

Wij nodigen u graag uit op deze unieke lezing die doorgaat op de campus CVO HIK, Kleinhoefstraat 4 te Geel. Toegang is gratis, inschrijven vialezing@hik.be is wel verplicht.

 

Voor meer informatie en vragen kan je terecht op www.hik.be.