Naar aanleiding van de inbrakenplaag in de zone Zuiderkempen riep de politie de inwoners op tot extra waakzaamheid en zet ze extra patrouilles in.



Dat leidde vrijdagavond om 21.10u tot een achtervolging met een grijze Citroen die met hoge snelheid op de Jaak Lemmenslaan reed richting Westerlo. De wagen werd discreet achternagereden. Toen het gevaar te groot werd greep de politie in.

De bestuurder negeerde de bevelen wanneer men hem trachtte te controleren. Deze draait van de Koning Leopoldstraat links de Doelstraat in om zo vervolgens over het grasplein te rijden naar de Eikelstraat. Het voertuig heeft nog steeds een hoge snelheid. Terug gekomen op de Koning Leopoldstraat draait deze links richting Westerlo.

Het voertuig reed met hoge snelheid  het kruispunt Koning Leopoldstraat met de Merodedreef over, zo via de Nieuwstraat het centrum van Westerlo in via de Grote Markt naar de Sint Lambertusstraat. Aan het kruispunt Sint-Lambertusstraat – E J Vanganzenstraat wilde deze de E J Vanganzenstraat links indraaien maar ging uit de bocht. Het voertuig reed door een betonnen omheining tot tegen de zijgevel van een woning Sint Lambertusstraat 7A. Gevel werd licht beschadigd. De bestuurder werd niet gekwetst. Het gaat om N.J. (1985) uit Westerlo.

In het voertuig worden restanten van vermoedelijk speed aangetroffen. Het rijbewijs werd ingetrokken

De lokale politie Zuiderkempen blijft extra alert en vraagt verdachte handelingen onmiddellijk aan noodnummer 101 te melden.