Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie bekeurt 200 overtreders op P-plaatsen voor elektrische auto’s

Politie Turnhout
De Politie Regio Turnhout schreef sinds 1 oktober vorig jaar al 200 boetes uit voor het onrechtmatig gebruik van parkeerplaatsen die zijn voorbehouden voor oplaadbare voertuigen.
 
Je kan die plaatsen herkennen aan het blauwe verkeersbord met de witte letter 'P' en daaronder het symbool van een stekker. Heel vaak zijn die specifieke parkeerplaatsen met oplaadfaciliteiten ook herkenbaar aan de groene markering of beschildering op het wegdek, al is dat niet verplicht.

Sinds 1 oktober vorig jaar mogen die plaatsen enkel nog maar worden ingenomen door elektrische of hybride voertuigen die ook effectief geconnecteerd zijn met de laadapparatuur aan de parkeerplaats.

 
Wie er dus een oplaadbaar voertuig parkeert zonder dat te connecteren met de laadpaal óf wie er een voertuig parkeert dat rijdt op fossiele brandstoffen (diesel, benzine of LPG), riskeert een boete van 58 euro.

Tussen 1 oktober 2022 en 31 december 2022 werden in deze politiezone 56 chauffeurs beboet voor deze inbreuk. Dit jaar staat de teller van het aantal overtredingen voor het onrechtmatig gebruik van die specifieke parkeerplaatsen voor oplaadbare voertuigen al op 144. Dat zijn er dus alles samen al 200 of gemiddeld net geen 20 per maand. 

Politie Turnhout

Deel dit artikel