Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie betrapt dronken en gedrogeerde bestuurders

Wodca
Politie Regio Turnhout heeft gisternamiddag en in de vooravond in Lille, Beerse, Turnhout en Vosselaar zo'n 90 chauffeurs gecontroleerd, o.m. op het rijden onder invloed van alcohol en drugs.
 
Drugs én alco
 
Van 2 gecontroleerde chauffeurs heeft de politie het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken. Bij de ene chauffeur toonde een speekseltest het gebruik van cannabis aan, de andere legde een positieve ademtest af met een resultaat van meer dan 0,50 mg/l.
 
Een derde chauffeur die te veel had gedronken, kreeg een onmiddellijke inning van 179 euro en een rijverbod van 3 uur.
 
Daarnaast schreef de politie nog 2 processen-verbaal uit: één voor het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs en één voor inbreuken op de technische eisen van een voertuig.
 
Zaterdagnamiddag trok de lokale politie ook voor 15 dagen het rijbewijs in van een chauffeur die niet alleen een positieve alcoholtest aflegde, maar ook positief testte op het gebruik van drugs.
 
En in de nacht van vrijdag op zaterdag ging één van de politie-overlastploegen op de Ring rond Turnhout over tot de controle van een voertuig dat de aandacht van de collega's trok omwille van onverantwoord rijgedrag. De chauffeur bleek duidelijk onder invloed te zijn van alcohol, maar weigerde een alcoholtest. Met een bloedproef stemde hij wel in. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 
Vrijdagochtend tot slot werd in Oud-Turnhout ook de auto van een chauffeur in beslag genomen. Bij een controle, kort voor 08u, zette de inspecteurs een auto aan de kant waarvan de chauffeur een lopend rijverbod heeft. De man had dus tijdelijk geen rijbewijs meer, maar legde wel een positieve ademtest af. Daarop besliste het parket om de auto van de man in beslag te nemen. (pol)
Wodca

Deel dit artikel