Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout blikt tevreden terug op de voorbije editie van Groezrock. Er deden zich nauwelijks verkeersproblemen voor en het festival zelf verliep erg rustig. Groezrock ging dit jaar voor de 23ste keer door in het Kempense Meerhout. De organisatoren mochten zowat 35 000 liefhebbers ontvangen op hun punkrockfestival.

Zeven arrestaties diefstallen

Tijdens de vorige edities werd het festival geteisterd door een diefstallenplaag. Daarom besliste de politie in samenwerking met de organisatie en de interne security om zich hierop te focussen. Deze aanpak had succes. Op de eerste festivaldag werden al zeven verdachten gearresteerd op verdenking van diefstal uit tenten en van gauwdiefstallen. Op de tweede dag kregen we daardoor nauwelijks nog meldingen over diefstallen.

Andere arrestaties

Twee personen werden gearresteerd voor het bezit en handel in verdovende middelen. Twee andere personen voor opzettelijke brandstichting van een tent op de camping.

Klachten en aangiftes

In totaal ontving de politie 35 klachten van eenvoudige diefstal, twaalf aangiftes van gauwdiefstal, twee diefstallen met braak en één diefstal uit een voertuig.

Verloren en gevonden voorwerpen

37 festivalgangers deden melding van een verloren voorwerp of document. 52 gevonden voorwerpen werden binnengebracht op de onthaalpost van de politie. Deze voorwerpen kan je bekijken op www.pzglm.be. Herken je iets? Maak dan telefonisch een afspraak op 014 56 47 00 om het af te halen tussen 7 en 22 uur op het hoofdkantoor, Stelenseweg 92 in 2440 Geel.