Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout blikt tevreden terug op de voorbije editie van Groezrock. Er deden zich geen verkeersproblemen voor en het festival zelf verliep zeer rustig. Groezrock ging dit jaar voor de 24ste keer door in het Kempense Meerhout. De organisatoren mochten 32 000 liefhebbers ontvangen op hun punkrockfestival.

Zeer weinig gauwdiefstallen
Tijdens de vorige edities werd het festival geteisterd door een diefstallenplaag. Daarom besliste de politie in samenwerking met de organisatie en de interne security om net als bij de vorige editie zich te focussen op gauwdiefstallen. Deze aanpak had succes. De politie ontving in totaal slechts acht aangiftes van gauwdiefstallen.

Twee bestuurlijke aanhoudingen
Twee personen werden zaterdagavond bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ze moesten de nacht doorbrengen in de cellen van het Veiligheidshuis en krijgen een proces-verbaal in het kader van GAS.

Andere aangiftes en klachten
In totaal ontving de politie drie klachten voor nachtlawaai, tien aangiftes van eenvoudige diefstal en één aangifte van opzettelijke slagen en verwondingen. Verder werd er nog een brandstichting en een achtergelaten voertuig gemeld.

Verloren en gevonden voorwerpen
Slechts vier festivalgangers deden melding van een verloren voorwerp of document. 44 gevonden voorwerpen werden binnengebracht op de onthaalpost van de politie. Deze voorwerpen kan je bekijken op onze website. http://www.pzglm.be/nl/gevondenvoorwerpen.aspx
Herken je iets? Maak dan telefonisch een afspraak op 014 56 47 00 om het af te halen tussen 7 en 22 uur op het hoofdkantoor, Stelenseweg 92 in 2440 Geel.