Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie controleert bestuurders op 2 kruispunten: 18 PV's

Bij een verkeerscontrole op twee kruispunten heeft het verkeersteam van  politie Regio Turnhout zaterdag 18 overtredingen vastgesteld.
 
Op het kruispunt van de Turnhoutsebaan en de N19g (de verbindingsweg tussen Kasterlee en Geel) in Kasterlee schreven de inspecteurs 13 verkeersboetes uit. 4 chauffeurs negeerden het rode verkeerslicht en zullen zich binnenkort wellicht voor de politierechtbank moeten komen verantwoorden.
 
Ook 2 chauffeurs die de veiligheidsgordel niet droegen en 2 andere chauffeurs die achter het stuur zaten met hun smartphone in de hand, werden betrapt.
 
Er werden ook 3 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de technische eisen, o.m. voor een chauffeur die rondreed met een auto die bij de technische controle een rode kaart had gekregen.
 
Daarnaast was er ook 1 chauffeur die zijn rijbewijs niet kon tonen en tot slot werd er ook 1 proces-verbaal opgesteld voor een chauffeur die een kind vervoerde zonder gebruik te maken van het kinderzitje.
 
Aan het kruispunt van de Parklaan en de Steenweg op Gierle in Turnhout moest een buitenlandse chauffeur meteen 184 euro betalen omdat hij het rode verkeerslicht negeerde. Een boete volgt voor het GSM-gebruik achter het stuur, het niet gebruiken van het kinderzitje en het niet dragen van de veiligheidsgordel.
 
Er werd ook één buitenlandse chauffeur betrapt met een rijbewijs dat niet geldig is in ons land.' (pol)

Turnhoutsebaan, Kasterlee, België

Deel dit artikel