Dit zijn voertuigen bestemd voor het vervoer van goederen. In totaal schreven de politieagenten van de zone 33 boetes uit voor diverse inbreuken. De belangrijkste overtredingen waren fraude met tachograafkaarten (4), inbreuken inzake rij- en rusttijden (3), niet-conforme vergunning voor uitzonderlijke transporten (3), overlading (1).

Verder waren er nog inbreuken op de wegcode (8), inbreuken inzake het rijbewijs (5), vervallen keuring (2), ongeldige verzekering (1), niet-conform technische eisen (1), niet-ingeschreven voertuig (1). Bovendien werden er drie bestuurderskaarten en één aanhangwagen in beslaggenomen. De zone zette tijdens deze actie acht personeelsleden in.

Andere partners

De politiezone deed deze actie samen met de federale wegpolitie van Antwerpen, het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (dierentransporten), FOD Mobiliteit en Vervoer (vervoer gevaarlijke stoffen over de weg) en de Vlaamse Belastingsdienst (verkeersbelasting).

Er werden 2 364 voertuigen gecontroleerd op verkeersbelasting. Hiervan waren er 29 niet in orde. Tezamen moesten zij 15 758,53 euro onmiddellijk betalen. Eén dierentransport was in lichte overtreding. Tot slot waren er twee inbreuken tegen de wetgeving op vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.