Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Heist : "Dealer en koper gevat dankzij droneteam en alerte burger op Hestival"

Politie Heist - drone team

Zaterdagavond, tijdens Hestival, trokken twee jongeren de aandacht van het droneteam van PZ Antwerpen, die ondersteuning gaf aan de Heistse politie tijdens het evenement.

"De jongeren verschuilden zich op de parking van het OCMW aan de Stationsstraat in Heist-op-den-Berg voor een drugsdeal", zegt Jana De Roover, woordvoerder politie Heist.

"Een politieploeg werd op basis van de dronebeelden aangestuurd richting het OCMW. Bij het benaderen van de jongeren, nam één ervan de vlucht richting Stationsstraat. Een alerte burger parkeerde zijn voertuig aan de zijkant van het straat en hield de jongen tegen. Dankzij hem kon hij niet meer verder vluchten en heeft politie hem kunnen arresteren. Ook de andere jongere werd gevat door politie.  

Bij de dealer werd 12 gram cannabis en 165 euro aangetroffen, bij de koper een kleine gebruikershoeveelheid. De twee minderjarigen, jongens van 16 en 17 jaar, konden beiden beschikken. Naar aanleiding van de feiten, werd een huiszoeking heterdaad uitgevoerd bij de 17-jarige dealer.  

Oproep alerte burger 

Politiezone Heist doet een oproep naar de alerte burger die de vluchtende jongen tegenhield. Nadat de minderjarige werd gearresteerd, is hij verder gereden. Z'n identiteit is verder niet bekend. Hij wordt alvast bedankt voor zijn kordate reactie.  

Ben of ken jij deze persoon? Neem dan contact op met PZ Heist. 

Stationsstraat 2, Heist-op-den-Berg, België

Politie Heist - drone team

Deel dit artikel