Voor de eerste keer neemt Kasterlee deel aan de nationale actiedag tegen woninginbraken '1 dag niet'. Het specifiek aandachtspunt voor dit jaar betreft 'Ouderen en veiligheid'. Om dit nog beter onder de aandacht te brengen is de politiepost Kasterlee gaan aankloppen bij de OKRA-afdelingen in de drie deelgemeenten Kasterlee, Lichtaart en Tielen.

Eén van de doelstellingen van deze vereniging is immers: "OKRA neemt en/of neemt deel aan initiatieven die leiden tot betere levensomstandigheden voor de gepensioneerden en/of tot een betere samenleving voor iedereen". OKRA vormt dus de ideale partner om samen 'tips en tricks' aan te reiken aan (ondermeer) hun leeftijdsgenoten om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van een opzettelijk of toevallig incident.

Afgelopen week ontvingen de 1.155 OKRA-leden uit Kasterlee via hun vertrouwd maandmagazine reeds de folder '7 manieren om inbrekers te ontmoedigen'. Hierop kwamen al heel wat positieve reacties of bijkomende vragen.

Op vrijdag 28 oktober zal de wijkagent samen met OKRA-leden folders uitdelen en korte infosessies geven aan klanten van de plaatselijke supermarkten (die op hun beurt enthousiast reageerden en onmiddellijk hun winkelruimte ter beschikking stelden voor '1 dag niet'). Bedoeling is dat de wijkagent nadien meer tips kan geven bij een huisbezoek.