Afgelopen weekend zakten 37.000 reggaeliefhebbers af naar Geel om te genieten van de zomerse vibes op het gekende festival. Zoals bij eerdere edities zette de politiezone extra personeel in om dit bekende Reggaefestival vlot te laten verlopen.

De 42e editie van Reggae Geel verliep bijzonder rustig voor de politie. Er was een zeer goede samenwerking met de organisatoren en andere veiligheidspartners.

Voor de politiezone is deze editie van het reggaefestival zonder noemenswaardige problemen verlopen.

Dankzij de inzet van agenten in verkeers-, fiets- en motoploegen en de grondige briefing van seingevers waren er nauwelijks files en verliep zowel de in- als de uittocht zeer vlot. En tijdens het festival werden er ook geen gerechtelijke feiten of grensoverschrijdend gedrag aangegeven. Het festival verliep in een zeer gemoedelijke sfeer, met ideale zomerse temperaturen.

Resultaten acties

Tijdens het festival heeft de politiezone ook drugsacties gehouden. Hierbij lag de focus op het bezit en het verhandelen van verdovende middelen en het rijden onder invloed van alcohol en verdovende middelen.

109 festivalgangers moesten een onmiddellijke minnelijke schikking betalen voor het bezit van drugs (voornamelijk cannabis). Er werden 17 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken omdat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen reed.

Twee chauffeurs kregen een proces verbaal omdat ze teveel alcohol gedronken hadden.

Voor het overige werden er twee boetes uitgeschreven omdat de bestuurder geen geldig keuringsattest kon voorleggen, werd er één voertuig in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldig verzekeringsbewijs kon tonen en kregen drie personen een boete omdat ze hun voertuig hadden toevertrouwd aan een iemand die onder invloed was.

De acties verliepen vlot en werden in samenspraak met de organisatie, het parket en andere partners op punt gezet. Blijvende controles en het opvolgen van de wettelijke regels en procedures vormen een belangrijk aspect bij het festivalgebeuren.

Naast dit repressieve luik zetten de organisatoren ook in op preventieve boodschappen, sociale opvolging en de gezondheid van de festivalbezoekers.

Gevonden en verloren voorwerpen

Zoals elk jaar werden er op de 'Lost & Found'-stand van de organisatie gevonden voorwerpen binnengebracht. Deze voorwerpen zijn overgedragen aan de politie en staan online.

Ben je iets verloren, neem dan een kijkje op de site www.pzglm.be. Staat er iets van jou bij? Contacteer dan het onthaal op 014 56 47 00 of kom langs op het hoofdkantoor in Geel (Stelenseweg 92) om het af te halen. Om dit vlot te laten verlopen, noteer je best het meldingsnummer dat erbij staat vermeld.  Foto NNieuws.