Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie kijkt tevreden terug op Reggae Geel

Politie regio Geel

Afgelopen weekend zakten 34.000 reggaeliefhebbers af naar Geel om zich helemaal onder te dompelen in hun lievelingsmuziek op het gekende festival. De 43e editie van Reggae Geel verliep bijzonder rustig.

Voor de politiezone is deze editie van het reggaefestival zonder noemenswaardige problemen verlopen. Dankzij de inzet van agenten in verkeers-, fiets- en motoploegen en de grondige briefing van seingevers waren er nauwelijks files en verliep zowel de in- als de uittocht zeer vlot.

Controles

In samenspraak met de organisatie, de burgemeester, het parket en het Rode Kruis werd ingestapt in het zogenaamde ‘zero harm’-drugbeleid voor festivals waarbij naast preventieve boodschappen, sociale opvolging en aandacht voor de gezondheid van festivalbezoekers een andere manier van controle gehanteerd wordt. De aandacht wordt hierbij gericht op het verhandelen van verdovende middelen, het openlijk gebruik in bijzijn van minderjarigen en drugs in het verkeer.

144 festivalgangers dienden een onmiddellijke minnelijke schikking te betalen voor het bezit van drugs (vnl. cannabis), twee dealers werden gevat. Eén minderjarige kreeg een proces-verbaal voor gebruik van verdovende middelen.

Tijdens een controleactie bij de uittocht op zondag testten 14 bestuurders positief op een (drugs)speekseltest. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Vier personen hadden teveel gedronken om nog een voertuig te mogen besturen. Verder werden er nog enkele boetes uitgeschreven voor verkeersinbreuken.

Organisatie bondgenoot in preventie

Politie en de organisatoren van Reggae Geel gaan hand in hand op vlak van preventie. Zo konden festivalbezoekers op het terrein een alcoholtest afleggen. Ook de Safe’n Sound-stand kreeg een centrale plaats en werd druk bezocht. Safe’n Sound zet in op het voorkomen van gezondheidsproblemen gerelateerd aan uitgaan.

Gevonden en verloren voorwerpen

Zoals elk jaar werden er op de ‘lost & found’-stand van de organisatie gevonden voorwerpen binnengebracht. Ben je iets verloren, neem dan een kijkje op de site www.pzglm.be. Staat er iets van jou bij? Bel dan op het nummer 014 56 47 00 om het af te halen.  Foto politie pzglm.

Politie regio Geel

Deel dit artikel