U bent hier

Politie krijgt terrorist Salah Abdeslam levend in handen

Internationaal | Nationaal
18.03.2016 - 17.52u
Door: Herman Gezelle

Salah Abdeslam is levend maar gewond gevat bij een grootscheepse politieactie in Sint-Jans-Molenbeek.  Abdeslam was sinds de terreuraanslagen in Parijs voortvluchtig.

In de loop van de namiddag raakte bekend dat eenheden van de speciale politie waren binnengevallen in een huis in Sint-Jans-Molenbeek. Er zijn ook schoten gelost.

Update : Naast Salah Abdeslam werden nog twee andere verdachten opgepakt, meldt de politiezone Brussel West, maar over hun identiteit is nog niets bekend. Er zouden nog twee mensen in de woning aanwezig zijn die zich nog niet hebben overgegeven.

Bij de raid vielen enkele gewonden, onder wie Salah Abdeslam, bevestigen gerechtelijke bronnen. "De terrorist werd in de knie geschoten en werd vervolgens opgepakt." Hij werd intussen weggebracht met een ziekenwagen.  (vrt)

Parket geeft om 20.30 uur persconferentie
Het federale parket geeft om 20.30 uur een persconferentie over de arrestatie van Salah Abdeslam en de politieactie in Molenbeek.

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto