Politie Lier heeft deze week tijdens grondige verkeerscontroles drugs aangetroffen. Dat resulteerde in vier arrestaties en twee gerechtelijke onderzoeken.

Deze week werd tijdens een grondige verkeerscontrole een man in het bezit gevonden van 10liter GBL.

Dit betreft een vloeistof die, in het kader van de drugwetgeving, in grotere hoeveelheden verboden is in ons land. GBL is één van de bestanddelen om het verdovende middel GHB te produceren.

Na verder onderzoek werden tijdens huiszoekingen nog allerlei materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden om verdovende middelen aan te maken.

Tevens werden 10.000 xtc-pillen aangetroffen, die een vrij aanzienlijke straatwaarde hebben, en nog 20 liter GBL.

Er zijn vermoedens van verkopen van verdovende middelen en de aanmaak van amfetamines en GHB. De twee verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. De onderzoeksrechter besliste om een verdachte aan te houden.

Op 3 maart werd bij een controle van een voertuig 10 gram cannabis aangetroffen. Na verder onderzoek bleek dat de 37-jarige bestuurder uit Heist-op-den-Berg de verdovende middelen aangekocht had in een woning in Lier bij een 39-jarige man uit Lier.

Een huiszoeking in deze woning gaf als resultaat dat er nog 180 gram cannabis, cannabiszaadjes en 3 gerolde joints aangetroffen werden. Beide verdachten werden verhoord en ter beschikking gesteld van het parket Antwerpen (afdeling Mechelen).

De gerechtelijke onderzoeken worden verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter. (pol)

(Foto's politie Lier)