U bent hier

Politie Neteland : aantal fietsdiefstallen blijft dalen

Neteland
03.07.2015 - 14.01u
Door: Herman Gezelle

Het aantal fietsdiefstallen in de politiezone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) blijft afnemen. De cijfers klokten in 2014 af op 330 of 16 minder dan het jaar voordien. De daling deed zich vooral voor in Herentals, Herenthout en Vorselaar. In de andere gemeenten werden meer fietsen gestolen.

Korpschef Luc Smeyers : 'De stationsomgevingen in de politiezone blijven zeer gevoelige plaatsen. Hier werden 69 fietsen gestolen. De plaatsen waar veel fietsen gestald worden, blijven dus een aantrekkingspunt.

Ondanks de vermindering van het aantal diefstallen, blijft de politie extra acties uitvoeren tegen fietsdiefstallen. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de meest gevoelige plaatsen. In 2014 werden enkele personen op heterdaad betrapt en identificeerde de politie ook enkele verdachten.

Naast deze acties blijft de politie actief in het controleren van fietsen. Niet alleen op veiligheid zoals de verlichting maar ook op beveiliging van de fiets. Zij werken zoveel mogelijk mee aan de fietsgraveeracties van de gemeenten in de politiezone.'

Bovendien publiceert de Lokale Politie Neteland alle gevonden fietsen op: www.gevondenfietsen.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto