Tijdens een actie van politie Neteland werden twee drugsdealers opgepakt. De focus van de actie lag initieel op controle van overlastplaatsen en vooravondinbraken.

Er werden meerdere controles gedaan in de schoolomgevingen, de stationsomgeving en het stadspark in Herentals.

'Tijdens de actie werden er in het stadspark enkele personen aangetroffen die in het bezit waren van softdrugs (cannabis)', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland. 'Het gaat om zowel meerderjarige als minderjarige personen.

Na verder onderzoek in de vooravond werd een huiszoeking gedaan in een pand aan de Sint-Magdalenastraat, niet ver het stadspark. De zoekactie was positief.

Er werden nog meer drugs aangetroffen, vooral cannabis en benodigdheden zoals een weegschaal en knijpzakjes. Er werden ook busje met lachgas aangetroffen, wellicht bestemd voor de verkoop. konden de inspecteurs twee vermoedelijke dealers lokaliseren.

Beide verdachten, een 19-jarige man en een 20-jarige man,  beiden uit Herentals, werden opgepakt en vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Die besliste om één verdachte (20) aan te houden en de andere verdachte (19) vrij te laten onder voorwaarden.' (pol) Foto NNieuws.