Interventieploegen van lokale politie Neteland arresteerden donderdagochtend  rond 1.45 u  twee verdachte personen aan het Astridplein in Grobbendonk. De politie controleerde het voertuig en trof materialen aan die voor inbraken kunnen gebruikt worden. Beide inzittenden werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket te Turnhout. Het zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Commissaris Dirk Van Peer van politie Neteland : 'Een verontruste bewoner uit de Schransstraat in Vorselaar verwittigde rond 1.30u de politie toen hij zag hoe 2 mannen met een zaklamp rondliepen. Wanneer de mannen de bewoner opmerkten, vluchtten ze weg met een auto met gedoofde lichten.

Aan de hand van de beschrijving  konden de toegesnelde politieploegen het voertuig onderscheppen aan het Astridplein in Grobbendonk.  In het voertuig trof de politie werkmateriaal, zaklampen, een luchtkarabijn en een kleine hoeveelheid drugs aan.'

Verdachten : 29-jarige man uit Herenthout en 27-jarige uit Herentals

De verdachten, een 29-jarige man uit Herenthout en een 27-jarige man uit Herentals werden gearresteerd. De recherche van politie Neteland zocht uit of zij iets te maken hadden met inbraken in de regio. Na onderzoek werden de verdachten vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen.

De politie is zeer alert na een inbrakenreeks in Noorderwijk Woud eerder deze week.