Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland : "Bestuurder (40) onder invloed van drugs opgepakt na achtervolging van Herentals naar Nijlen"

Politie Neteland - foto NNieuws

Woensdagnamiddag heeft politie Neteland in de Heuvelstraat Nijlen een wagen klemgereden na een achtervolging die in Herentals aan Rietbroek begon. De 40-jarige bestuurder, B. P. uit Herentals, was bij controle duidelijk onder invloed van drugs en vluchtte weg.   Z'n auto is in beslag genomen, ook  omdat de boorddocumenten niet in orde waren.  De man is een bekende bij de politie.

 

"Politie Neteland deed woensdagnamiddag verkeerscontroles aan Rietbroek Herentals op het negeren van het éénrichtingsverkeer", zegt de woordvoerder van politie Neteland.  "Rond 17.05u lieten onze rechercheurs een bestuurder stoppen voor controle.  Echter hij gaf plankgas en vluchtte weg.

Onze teams zetten meteen de achtervolging in. Tegen erg hoge snelheid ging het naar Bouwel, Herenthout en Nijlen. Aan de gemeentegrens met Grobbendonk-Nijlen werd de bestuurder verrast door betonblokken op de weg. Hij probeerde nog te vluchten door de Heuvelstraat. Daar kwam hij met z'n auto in de voortuin van een huis terecht.

De politie kon de 40-jarige Herentalsenaar B. P. inrekenen. Hij legde een positieve drugstest af. Z'n auto is ook in beslag genomen want de boorddocumenten waren niet in orde.  Hij geen onbekende voor de politie.

De bestuurder mocht na verhoor beschikken, maar moet zich uiteraard later verantwoorden voor de politierechter." (pol)

Heuvelstraat, Nijlen, België

Politie Neteland - foto NNieuws

Deel dit artikel