Vrijdagavond om 18.30u merkten buurtbewoners van Krakelaarsveld Herentals twee personen op die zich verdacht gedroegen aan een woning.

'Eén van hen belde aan en wanneer er niemand opendeed gingen ze de tuin in', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.

'Een buur merkte ze op waarop ze het op een lopen zette. Buurtbewoners zetten de achtervolging in en konden de verdachten tegenhouden.

De politie, die ondertussen verwittigd werd, kwam onmiddellijk ter plaatse en arresteerde de twee verdachten. Eén van hen had tijdens zijn vlucht werktuigen weggegooid. De politie nam ze in beslag voor onderzoek.

De politie activeerde het buurtinformatienetwerk (BIN) om meer info te bekomen en na te gaan of de verdachten nog op andere plaatsen toesloegen.

De verdachten, één met Franse en één met Belgische nationaliteit, werden zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen die hen verder aanhield.

Rechercheurs van lokale politie Neteland voeren het verder onderzoek naar de handel en wandel van de verdachten', besluit Dirk Van Peer. (pol) Foto NNieuws/pol.