Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland in future-proof commissariaat: 'Politie dichtbij de mensen, ons personeel is ons kapitaal'

Politie Neteland opening Molenvest

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tekende vanmiddag present bij de officiële inhuldiging van het future-proof gerenoveerde hoofdcommissariaat van politie Neteland aan de Molenvest in Herentals.

De investering bedraagt €7,6 miljoen.

Het immense pand mag gezien worden.  Na 3 jaar renovatiewerken - na het oplossen van heel wat problemen, met o.a. een dakbrand - blijven de oude trappen enkel over als een markante souvenir uit de Belgacom-tijden.

'137 voltijdse equivalenten - waarvan 111 actief - hebben vandaag opnieuw hun vaste thuis gevonden', zegt Pieter Hendrickx, wnd. korpschef politie Neteland. 'Ze zijn ons kapitaal en verdienen alle ondersteuning.'

'Het complex is uitgerust met de nieuwste technologieën om optimaal energiezuinig en duurzaam te functioneren, maar ook om aan de moderne politietaken te kunnen voldoen. Met nagelnieuwe cellen, een vernieuwd en veilig onthaal. Ook aan de optimale binnenluchtkwaliteit is gedacht.

We willen de politie nog dichter bij de mensen brengen en onze expertise uitbreiden.  Ons korps extra weerbaar maken en meer zorg aanbrengen.   Het welzijn op de werkvloer - uiteraard ook bij externe politie-operaties - gaan we nog optimaliseren.  Daarom blijven we ook constant op zoek naar nieuw talent om ons tof korps te versterken.'

De 5 gemeenten van de zone Neteland – Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar – zien het future-proof politiegebouw als een symbool van de uitstekende samenwerking.'

 

Minister Annelies Verlinden : 'Great Place to Work'

'Vandaag is een mijlpaal voor politie Neteland en de 5 lokale besturen.  Want investeren in een future-proof gebouw is veel méér dan investeren in stenen, je investeert in je mensen.

Ook meer aandacht aan de veiligheid van onze medewerkers.  Dit complex voelt als een veilige haven. Want we zien dat verbale en fysieke agressie tegenover politiemensen alsmaar vaker voor komt. Daarom is het tegelijk belangrijk dat het commissariaat midden in het stadscentrum is gevestigd.

 

Mien Van Olmen : 'Focus op veiligheid, het  gezamenlijke integrale veiligheidsplan is klaar'

'We hebben recent ons gezamenlijke integrale veiligheidsplan klaargestoomd, zodat we er nu mee aan de slag kunnen', zegt burgemeester Mien Van Olmen, voorzitter van de politieraad en het politiecollege.

'Uit de veiligheidsmonitor blijkt dat 70% van de Netelanders zegt zich nooit onveilig te voelen. Dat is meer dan in vergelijkbare zones.  Maar dit is geen eindpunt, we moeten met vereende krachten er verder aan blijven werken.'

Foto's NNieuws/VG red.

Waarnemend korpschef Pieter Hendrickx Politie Neteland

Waarnemend korpschef Pieter Hendrickx Politie Neteland

Molenvest 23, Herentals, België

Politie Neteland opening Molenvest

Deel dit artikel