U bent hier

Politie Neteland gestart met snelheidsmetingen zone 30 Grote Markt

Herentals
21.06.2016 - 20.38u
Door: Peter Caers

Politie Neteland is gestart met snelheidscontroles in de zone 30 op en rond de Grote Markt.  In de voorbije maanden kwamen er regelmatig klachten van onaangepaste snelheid in de terrassenzone op en rond de Grote Markt. 

Op vraag van Groen tijdens de gemeenteraad van vorige maand, en daarna burgemeester Peeters, is politie Neteland gestart met anonieme snelheidscontroles in deze uitgangsbuurt ’s avonds en ’s nachts.

“We willen Herentals in de zomer op de kaart zetten als een gezellige en veilige horecastad waar het goed vertoeven is op onze terrasjes. Snelheidsduivels in onze zone 30 horen daar niet bij”, zegt burgemeester Jan Peeters.

Eerste overtredingen

Afgelopen zaterdag hield het verkeersteam van politie Neteland snelheidscontroles. In de late avond werden in het Hofkwartier 139 voertuigen gecontroleerd. 10 bestuurders (7%) werden er verbaliseerd wegens een zware snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 55km/uur.

Daarna volgde van 00.45 tot 01.45 uur een controle op de Grote Markt zelf. Van de 44 passanten registreerde de politie 2 zware overtredingen (4,5%) aan respectievelijk 53 en 47 km/uur.

Tijdens dezelfde nacht vonden ook controles plaats aan de Augustijnenlaan waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/uur. In de avond passeerden 96 voertuigen de flitsauto en kregen 6 bestuurders (6%) een PV wegens zware snelheidsovertreding. Hier varieerden de gemeten snelheden tussen 68 en 83 km/uur.

Later tijdens de nacht registreerde de politie op dezelfde plaats 18 passanten en geen overtreding.

De politie plant in de nabije toekomst nog soortgelijke controles.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto