Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland houdt actie ‘kwetsbare weggebruiker’ tot 23 oktober

fietsen

Lokale politie Neteland organiseert een verkeersactie met de focus op zwakke weggebruikers, met in het bijzonder voetgangers en fietsers.

Politie Neteland controleert vooral in de schoolomgevingen van de zone. De extra controles passen in een grootschalige actie van de politiezones in provincie Antwerpen die twee weken duurt.

Volgens de laatste verkeersveiligheidsmeter van VIAS institute kwamen in de eerste 6 maanden van dit jaar in België 35 voetgangers (13 in dezelfde periode vorig jaar) en 32 fietsers (17 in dezelfde vorig jaar) om het leven. In Vlaanderen stijgt het aantal ongevallen met fietsers met meer dan 20%. Met acties als deze wil de politie weggebruikers sensibiliseren en de verkeersveiligheid verhogen.

Deze actie omvat enerzijds controles op bestuurders van gemotoriseerde voertuigen voor het niet-respecteren van de regels tegenover de kwetsbare weggebruikers en anderzijds controles op het respecteren van de wegcode door de kwetsbare weggebruikers zelf.   Foto politie Neteland.

 

fietsen

Deel dit artikel