Politie Neteland voerde recent in de hele zone acties uit in de strijd tegen overlast, woningdiefstallen, fietsdiefstallen en drugs. Daarbij werden verscheidene personen beboet en ook een drugsplantage gevonden.

'De beruchte plaatsen van overlast werden herhaaldelijk gecontroleerd, met opvallende aandacht voor het stadspark en de stationsomgeving', zegt Dirk Van Peer, commissaris woordvoerder.

'De inspecteurs troffen tijdens deze acties één persoon aan die in het bezit was van drugs, één geseinde persoon en één persoon met een gestolen fiets. Ook stelden ze een proces-verbaal op voor het aanmaken van drugs.

Naast deze acties namen ze ook deel aan een provinciale actie voor overlast en inbraakgevoelige wijken. Hier lag de focus op overlast in de omgeving van scholen, kerken en speelpleinen. Tijdens deze actie stelde de politie een pv op voor een op te sporen persoon, drie pv's voor het bezit van drugs en één voor verdachte handelingen.

2 grootschalige acties met een team van 10 inspecteurs leverden de vaststelling van een drugplantage, de arrestatie van een dealer met inbeslagname en voorleiding bij de onderzoeksrechter en 2 pv's voor drugsbezit op.

De drugsdealer werd gevat bij het toezicht op een grote fuif aan de Volle Vaart in Grobbendonk.'