Maandagavond rond middernacht onderschepten de interventieploegen van lokale politie Neteland een voertuig met overvallers. 'De bende had even voordien een vrouw overvallen die onder bedreiging van een handvuurwapen aan de BNP Paribas Fortis-bank op de Grote Markt haar geldbeugel moest afgeven', zegt woordvoerder Dirk Van Peer, commissaris politie Neteland.

'De overvallers vluchtten daarna weg met een auto waarop het slachtoffer de politie verwittigde. Even later merkte de politie het voertuig op en kon het aan de Ringlaan klemrijden.

De 2 inzittenden voldeden aan de beschrijving en werden gearresteerd. In het voertuig werd de buit en een wapen, een luchtdrukpistool, aangetroffen.'

Ook overval aan station Herentals

'Later meldde er zich nog een tweede slachtoffer die omstreeks 23u werd overvallen door dezelfde personen op de parking van het station in Herentals. Daar maakten ze geen buit aangezien het slachtoffer het op een lopen zette.

De verdachten, een 32-jarige man uit Kasterlee en een 26-jarige vrouw uit Zandhoven werden dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter en overgebracht naar de gevangenis.'

Het voertuig waarmee ze rondreden werd in beslag genomen. (pol) Foto Nnieuws.