In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.30 pakten de patrouilleploegen van  politie Neteland een fietsendief toen die met een gestolen fiets wegvluchtte. 'Hij werd door de politie klemgereden en gearresteerd', zegt Dirk Van Peer, commissaris woordvoerder.

'De fiets, een mountainbike, was even voordien gestolen in de fietsstalling van het station in Herentals.  Een kompaan van de verdachte kon ontkomen.

Tijdens een huiszoeking in de woning van de 33 –jarige man werden nog drie andere fietsen aangetroffen. Zij werden naar het commissariaat overgebracht voor onderzoek.

De gestolen fiets werd teruggegeven aan de eigenaar.

De zaak kwam aan het licht toen de politie patrouilleerde langs het station van Herentals. Enkele jongeren spraken de politieploeg aan omdat één van hen zijn fiets zopas gestolen was.

Met de beschrijving van de fiets begonnen de ploegen een zoekactie. Op de Herenthoutseweg zag de politie twee fietsers. Eén fiets voldeed aan de beschrijving.

Toen de fietsers de politieploeg opmerkten, sloegen ze op de vlucht. De fietsendief kon gevat worden. De kompaan wordt nog opgespoord.

Eerder op de week werden er bij een huiszoeking op hetzelfde adres ook al 3 gestolen fietsen aangetroffen. 2 van deze fietsen werden inmiddels teruggegeven aan de eigenaars.

De politie onderzoekt nog andere feiten. De dader zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.'  (pol)