Woensdagochtend bij aanvang van de schooltijd voerden ploegen van politie Neteland een drugscontrole-actie op overlasthotspots in de 5 gemeenten van de politiezone.

'Drie meerderjarigen werden betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis, twee van hen in het stadspark en één aan het Kerkplein in Herentals', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef.

'Tegen hen werd PV voor druggebruik opgesteld krijgen een opvolgingstraject aangeboden om hun verslaving aan te pakken. De drugs werden in beslag genomen.

Verder controleerde het politieteam nog in Olen aan het skatepark, in Vorselaar aan het skateterrein en de Dreef, in Grobbendonk aan het skateterrein, en in Herenthout aan het skatepark, het speelpleintje aan Liefkenshoek en aan de Torekesschool.

Er werden in totaal 15 personen gefouilleerd, 1 voertuig doorzocht en 2 bromfietsen gecontroleerd.

De actie komt er na klachten over druggebruik op plaatsen die gekend zijn voor overlast en waar jongeren samenkomen voor aanvang van de school.

De politie wil op die manier vermijden dat jongeren ongewild in contact komen met drugs. De politie plant in de toekomst nog meer controles op overlasthotspots.'  (pol)  Foto NNieuws.