Politie Neteland hield afgelopen zaterdag opnieuw een overlastactie in het stadspark en aan het station Herentals. In het stadspark troffen zij 4 gerechtelijk geseinde personen aan en maakten ze 3 PV's op voor het gebruik van alcohol.

Dirk Van Peer, commissaris politie Neteland : 'De geseinde personen werden mee naar het zonecommissariaat genomen voor verhoor. De alcoholische drank werd in beslag genomen.

Aan het station van Herentals controleerden zij een tiental personen en troffen ze bij één van hen een gebruikershoeveelheid cannabis aan.

De actie ging door tussen 17 en 19 uur. Een 10-tal agenten waarvan één met drughond controleerden eerst het stadspark. Nadien werd de stationsomgeving onder de loep genomen.

Sinds april houdt de politie op geregelde tijdstippen controleacties in het stadspark en in de omgeving van het station. Buurtbewoners en stadsbestuur waren vragende partij omdat er regelmatig duistere figuren rondhingen. Daarbij was er sprake van overlast door drank- en druggebruik.'