U bent hier

Politie Neteland neemt begin juni 2 jaar lang intrek op site Mondelèz LU

Herentals | Neteland
28.12.2018 - 11.46u
Door: Herman Gezelle

Met 3 maanden vertraging volgt de tijdelijke verhuis van het commissariaat van politie Neteland van de Molenvest naar Mondelēz International op de Montezumalaan.

'We zijn reeds geruime tijd druk bezig met de voorbereiding van de verbouwing van ons hoofdcommissariaat', zegt korpschef Luc Smeyers. 'De bouwwerken van de kunstencampus zullen in 2020 aanvatten en 2 jaar duren, tot 2022 dus.

Omdat deze ingrijpende werken heel wat hinder zullen meebrengen voor de bezoekers en de medewerkers, zochten we een geschikt alternatief voor de huisvesting van meer dan 100 politiemensen, hun uitrusting en voertuigen. Er is trouwens een zeer ruime parking.

Ook krijgen we op de Molenvest tegelijk ­nieuwe infrastructuur. Maar die verbouwingen zijn zo ingrijpend dat wij er onmogelijk kunnen blijven werken. Daarom verhuizen we voor de duur van die werkzaamheden naar een tijdelijk onderkomen.

Gelukkig vonden we een oplossing in de nabije omgeving, in het kantoorgebouw Mondelēz International op de Montezumalaan.
We waren reeds vertrouwd met het gebouw door de oefeningen in geweldbeheersing die we er mochten organiseren', vervolgt korpschef Luc Smeyers.

€60.000 aanpassingen

'De kostprijs van de aanpassingen zijn geraamd op ongeveer €60.000. Het is de bedoeling dat de politiezone Neteland na de terugkeer naar de vernieuwde post op de Molenvest het kantoorgebouw van Mondeléz in de oorspronkelijke staat herstelt. Dat wil zeggen: zonder politiecellen.

De tijdelijke verhuizing betekent ook dat de Herentalsenaren en andere Neteland-burgers gedurende 2 jaar naar de buitenrand van de stad moeten rijden wanneer ze op het hoofdcommissariaat in de Montezumlaan moeten zijn.' (Foto korpschef Luc Smeyers/ Nnieuws) - (pol).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto