Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland onderschept grote partij drugs, arresteert 3 dealers

Drugs

Afgelopen week voerde lokale politie Neteland vier huiszoekingen uit in Herenthout, Grobbendonk en Nijlen in het kader van drugshandel. De huiszoekingen gebeurden naar aanleiding van een verkeersongeval waarbij drugs aangetroffen werd.

De politie arresteerde in totaal vijf verdachten en nam een grote hoeveelheid drugs en cash geld in beslag.

Verkeersongeval op zaterdag 21 januari

'De huiszoekingen kwamen tot stand nadat een interventieploeg op zaterdag 21 januari werd opgeroepen voor een verkeersongeval', zegt waarnemend korpschef Dirk Van Peer. 'De chauffeur en inzittende van één van de voertuigen testten positief op drugs en hadden ook een kleine hoeveelheid drugs op zak.

Bijgevolg voerde politie Neteland een onderzoek naar de herkomst van de drugs wat leidde tot de naam van een dealer. Die bleek de vader te zijn van de chauffeur onder invloed. 

Huiszoekingen bij dealers

De recherche voerde dan ook een huiszoeking uit bij de dealer. De politiemedewerkers troffen daar een grote hoeveelheid drugs en attributen aan. Verder onderzoek leidde de politie dan nog eens tot bij twee bovendealers en hun partners. Het verkeersongeval op zaterdag 21 januari lokte dus een echte kettingreactie uit.

De twee huiszoekingen bij deze bovendealers leverden opnieuw grote hoeveelheden drugs op. Daarnaast vond de politie hier ook attributen en cash geld terug.

De drie dealers verschenen dinsdag voor de raadkamer. Eén van hen werd verder aangehouden, één onder elektronisch toezicht geplaatst en een derde vrijgelaten onder voorwaarden. Eén partner is vrij onder voorwaarden en de andere vrouwelijke partner werd vrijgelaten. De twee personen die betrokken waren bij het ongeval mochten beschikken. 

Grote hoeveelheden drugs, geld en attributen

In totaal onderschepte politie Neteland in dit onderzoek 527 gram cannabis, 597 gram speed, 30 xtc-pillen, een hoeveelheid GHB, een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal, verschillende weegschalen en 5120 euro cash geld.

De drugs met in totaal een minimum straatwaarde van €10.000 werd in beslag genomen en wordt later vernietigd. Ook de attributen die dienen om te dealen en het cash geld werden in beslag genomen.

“Door deze vangst brengt de politie een belangrijke klap toe aan het netwerk van lokale dealers en hun leveranciers,” vervolgt waarnemend korpschef Dirk Van Peer. “Elke gram drugs die we op die manier van straat kunnen houden is een succes. Het destabiliseren van de drughandel in onze zone is een prioriteit in het zonaal veiligheidsplan.

We zetten er dan ook vol op in binnen een geïntegreerde en integrale aanpak van de drugproblematiek waarbij eveneens oog is voor hulpverlenings- en begeleidingstrajecten voor druggebruikers."  Foto : Drugvondsten bij bovendealer in Nijlen/ politie Neteland.

Drugs

Deel dit artikel