Zaterdagavond 12 november werd een 16-jarig meisje van haar fiets geduwd en aangerand in de Proosthoevebaan in Vorselaar. Toen een auto de straat indraaide, sloeg de dader op de vlucht. Het meisje verwittigde de politie.



De recherche van lokale politie Neteland voert het onderzoek en roept op tot getuigen.

De feiten gebeurden omstreeks 20.30 uur. Het meisje fietste op de Proosthoevebaan in Vorselaar in de richting van Zittaart.

Een twintigtal meter voor de afslag van de Proosthoevebaan naar Vispluk kwam er plots van de overkant van de straat een man op haar afgelopen. Hij duwde het meisje in de gracht. De man betastte haar.

Toen vanuit de afslag naar Vispluk een auto de Proosthoevebaan kwam ingedraaid in de richting van het meisje sloeg de man op de vlucht. De aanrander ging terug naar de overkant van de straat. Daar het donker was zag het slachtoffer niet waarheen de man vluchtte.

Het slachtoffer kon enkel zien dat de man een donkerkleurige jas aanhad. Hij had vermoedelijk een muts of bivakmuts op. Aan zijn linkerhand had hij een handschoen aan.

Het meisje zelf droeg een fluo hestje.

Oproep tot getuigen
De politie vraagt de autobestuurder die omstreeks 20.30u of iets vroeger de Proosthoevebaan indraaide in de richting van Sassenhout komende uit de richting Vispluk zich kenbaar te maken. Mogelijk heeft hij het meisje of zelfs de aanrander gezien.

Toen het meisje even voor de feiten de Proosthoevebaan indraaide, zag zij een fietser staan op de hoek van de Proosthoevebaan met Sassenhout. Ook deze persoon is mogelijk een belangrijke getuige.

De politie roept alle getuigen op die duidelijkheid kunnen brengen over de feiten. Heeft iemand rond het uur van de feiten een man gezien met muts en donkere jas in de omgeving van de Proosthoevebaan of Sassenhout? Wie is de bestuurder van het voertuig dat de Proosthoevebaan indraaide en wie is de fietser die op de hoek stond te wachten?

Laat het weten op het gratis nummer 0800-94014 of bij het onthaal van de lokale politie Neteland aan de Molenvest 23, 2200 Herentals.